|
|
Jaka to Melodia? quiz muzyczny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hanka
Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 21:08, 07 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Narazie nic nie zamierzam gotować ale szukam kogoś kto nauczyłby mnie tej jakże przydatnej w życiu sztuki i miałby anielską cierpliwość do mnie, bo moja siostra i szwagier absolutnie jej nie mają i po kilku próbach gotowania stwierdzili że ciężki ze mnie przypadek!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiosna
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 159 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Taka Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Pią 22:15, 07 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Chyba musisz ogłosić gdzie mieszkasz, wtedy pewnie niejeden kucharz się zgłosi. A może nawet i cierpliwy będzie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hanka
Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 22:44, 07 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
mieszkam w Łodzi !!! Więc jakby jacyś nauczyciele sztuki kulinarnej się znaleźli to ja bardzo chetnie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
literka
Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 691
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 13:16, 08 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Moja rybka w miodzie udała się.
Trzeba rozbabrać z jajkiem dwie łychy miodu i troszką cytryny.
Póżniej wybabrać naszą rybkę (ja użyłem pangę) w tym i w panierce (mąka ,przyprawy,siekany czosnek i orzechy włoskie beż łupin)
Następnie smazymy delikatnie bo miód szybko ciemnieje.
polecam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hanka
Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 16:02, 08 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
No to narobiłeś smaka Marianie!!! Może wejdę na wyżyny sztuki kulin arnej (jak dla mnie) i sobie taką zrobię i ewentualnie nic nie przypalę!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiosna
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 159 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Taka Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Sob 16:45, 08 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Co te chłopaki z Łodzi i okolic tak walą drzwiami i oknami? Chyba musisz Haniu liczyć sama na siebie. A może zaproponowana potrawa jest nie "za konieczna". Smażona ryba i w dodatku z czosnkiem to chyba niezbyt dobry zestaw, aby jakiś kucharz chciał przyjść w celu udzielania kulinarnych lekcji.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hanka
Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 17:10, 08 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Nie no o rybkę to postaram się sama!!!! I jeśli napiszę natępnego ościka to znaczy że wyszła, i nie spaliłam chałupki!!!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emku
Królowa
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 19276
Przeczytał: 3 tematy
Pomógł: 252 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Sob 23:31, 08 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Marian Lachowicz napisał: |
Moja rybka w miodzie udała się.
Trzeba rozbabrać z jajkiem dwie łychy miodu i troszką cytryny.
Póżniej wybabrać naszą rybkę (ja użyłem pangę) w tym i w panierce (mąka ,przyprawy,siekany czosnek i orzechy włoskie beż łupin)
Następnie smazymy delikatnie bo miód szybko ciemnieje.
polecam |
Marianie, na naszym obozie będziesz mistrzem sztuki kulinarnej, ja przyniosę mód, moze być, gorzej będzie z tymi orzechami bez skórki, chyba, ze Skowronek oddziubie skórkę?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiosna
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 159 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Taka Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Nie 23:31, 09 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Skowronki nic nie będą oddziubywać i na dodatek z jakiejś tam skórki. Dziubek na Camp Markbanie na pewno przyda się do czegoś innego. Tak to z różnymi ptaszkami jest, że trzeba je przede wszystkim napoić, aby podczas upalnych dni nie uschły z pragnienia. A orzeszkami w skórce niech się inni (czytaj inne) zajmą.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emku
Królowa
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 19276
Przeczytał: 3 tematy
Pomógł: 252 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Pon 14:40, 10 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
wiosna napisał: |
A orzeszkami w skórce niech się inni (czytaj inne) zajmą. |
Dobra, orzeszki w skórce wycofujemy z menu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiosna
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 159 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Taka Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Pon 15:48, 10 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Menu musi być proste w wykonaniu, a zarazem smaczne w konsumowaniu. Orzeszkom mówimy NIE, chyba że kupimy już odskórkowane.
W związku z tym, że zbliża się wigilia podam szybciutko prosty przepis na PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI.
2 dkg drożdży rozbełtać w szklance śmietany, wlać to do czterech szklanek mąki, połączyć ciasto z kostką margaryny i szczyptą soli.
Zagnieść, rozwałkować i wykrajać prostokąty o grubości ok.0,5 cm. Nałożyć łyżką farsz i szczelnie zlepić. Nadawać kształt cygar lub poduszeczek. Posmarować jajkiem i odstawić w cieplejsze miejsce. Gdy trochę podrosną-pieczemy ok.40-50 min. w temp. 150 st. Spojrzeć czasami, aby się nie przypaliły. Wystudzone owijamy w folię, każdy osobno, i wkładamy do zamrażarki. Na wigilię jak znalazł. Ja zawsze, bez względu na to czy to pierogi czy paszteciki, kapustę z grzybami mielę w maszynce do mięsa, a później zostawiam troszkę na durszlaku żeby obciekła. Paszteciki są proste do zrobienia i zawsze mi sie udawały. Smacznego!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Markban
Zablokowany
Dołączył: 17 Paź 2007
Posty: 10713
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 102 razy Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Świdnik Płeć:
|
Wysłany: Pon 16:19, 10 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Teresa! Zwłaszcza kształt cygar jest fantastyczny! A może nie na samą Wigilię ( bo wówczas nie tykamy alkoholu!) ale już na pierwszy dzień Bożego Narodzenia Podasz nam wszystkim przepis na to , jak się nie przejeść! i ,co ważniejsze , przepis na dobrą nalewkę ( nie wszyscy są za czystym alkoholem) , z poważaniem , Lef
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiosna
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 7420
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 159 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Taka Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Pon 16:27, 10 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj wieczorem będzie robiona aroniówka. Już są wyjęte owoce aronii i liście wiśni z zamrażalnika, bo trzeba go przed świętami opróżnić. A przepisy na nalewki to już chyba faceci mają lepiej obcykane. Co do kształtu cygar, to chyba powinny wypowiadać się niewiasty, ale może się mylę.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aneczka
Dołączył: 03 Gru 2006
Posty: 535
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 16:29, 10 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
No właśnie przepis na jakąś naleweczkę by się przydał!!! Jeśli ktoś ma to bardzo proszę!!! Ja mogę podać przepis na adwokacik i malibu jeśli ktoś miałby ochotę posmakować takich trunków troszeczkę!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Markban
Zablokowany
Dołączył: 17 Paź 2007
Posty: 10713
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 102 razy Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Świdnik Płeć:
|
Wysłany: Pon 16:36, 10 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
to ja proszę o przepis na Malibu , bo "Jajcarkę" umiem zrobić , byłbym "dźwięczny" , Lef
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|
|